Гимназијалцима прва награда на регионалном такмичењу ученичких компанија у Нишу

У организацији Достигнућа младих у Србији у Нишу је 02.03.2023. године одржано регионално такмичење ученичких компанија. Идеја која стоји иза овог такмичења је да средњошколци осмислиле производ, а потом направе бизнис план.

Гимназијалци су ове године дошли на идеју да узгајају чили паприку, а потом из ње добију органски биопестицид, који би служио за заштиту биљака од инсеката и штеточина, а истовремено био погодан и за органску производњу хране.

Тим су чинили: Миа Милосављевић (III3), Анђела Милосављевић (III4), Марија Стојановић (III4), Павле Василијевић (II4) и Јован Бузаџин (III3), док је њихов ментор био наставник физике Младен Шљивовић. Поред Младена тиму је помогао и ментор додељен од стране организатора такмичења – Борко Бенин. Током неколико месеци они су успели да испитају потребе тржишта, пронађу најбољи начин за пласман робе, а потом и да осмисле изглед штанда којим су се данас представили.

Жири је препознао потенцијал њихове идејe и наградио сав труд ових ученика првом наградом. Тиме је настављен успешан низ и наши ученици су се четврти пут заредом нашли у финалу овог такмичења, које ће се одржати у Београду маја месеца.

 
Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar