Delf 2018.

DELF – Diplôme d’Études en Langue Française, odnosno diploma o učenju francuskog jezika Još jedan školski DELF je za nama, osmi po redu u našem gradu, kao i u Srbiji. Ko redovno posećuje naš sajt, zna o čemu je reč, a ko je prvi put ovde, može da preko ovog linka www.institutfrancais.rs sazna sve što ga zanima. U subotu, 21. aprila, 12 kandidata (9 učenica i 3 učenika) je u našoj školi proverilo svoje znanje francuskog jezika i polagalo je za međunarodno priznatu diplomu koju dodeljuje francusko Ministarstvo prosvete :
    • A1 : 1 učenica iz borske osnovne škole “Dušan Radović” (profesorka Vesna Nikolić Popović)
    • A2 : 9 učenika Gimnazije Zaječar (profesorka Dragica Veljković) i dvoje učenika iz zaječarskih osnovnih škola “Ljuba Nešić” i “Ljubica Radosavljević Nada” (profesorka Tatjana Pauković)
Rezultati se očekuju za mesec dana otprilike, pošto se testovi iz svih gradova pregledaju u tri centra : Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a diplome dolaze iz Francuske za par meseci. Sledeće profesorke bile su članice žirija : Vanja Cvetković sa Filološkog fakulteta u Nišu, odsek za francuski jezik i književnost, Ivana Radičević, profesorka Gimnazije Zaječar i Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru, Dragica Veljković, profesorka Gimnazije Zaječar i Tatjana Paunković, profesorka zaječarskih osnovnih škola “Ljuba Nešić” i “Ljubica Radosavljević Nada”, i osnovne škole u Salašu. Očekujemo rezultate i nadamo se da će svi položiti sa što većim brojem poena. Pohvaljujemo sve učenice i učenike koji su polagali ove subote i želimo im puno sreće . Koordinator školskog DELF-a za Zaječar, licencirani ispitivač za A i B nivoe, profesorka francuskog i latinskog jezika Dragica Veljković
Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar