ЈАВНИ ПОЗИВ: ФИНАНСИЈСКA ПОДРШКА ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2023. ГОДИНИ

У среду, 1. фебруара, у 13 часова, у Научном клубу Зајечар, у зајечарској Гимназији, одржаће се разговор о овогодишњем Јавном позиву Центра за промоцију науке. Овом приликом у Зајечар долази др Тања Аднађевић, руководитељка Сектора програма ЦПН-а.

Као и сваке године, ЦПН финансијски подржава појединце, тимове и институције који имају добре и иновативне идеје у области промоције науке, са циљем да се подигне научна писменост у Србији.

Након што је протекле године подржано укупно 49 пројеката којима је популаризована наука широм наше земље, Центар за промоцију науке ускоро расписује Јавни позив за 2023. годину. Тим поводом, до краја зиме у научним клубовима у Србији биће одржане промоције и разговори, како би информација стигла до оних са најбољим идејама за пројекте промоције науке, а Јавни позив биће отворен од 14. фебруара до 15. марта.

Јавни позив намењен је свим заинтересованим научним, научностручним друштвима, школама, центрима за стручно усавршавање, удружењима и другим организацијама, али и појединцима преко научних клубова, који могу да поднесу пријаве за своје пројекте промоције и популаризације науке и технике.

Уз подизање нивоа научне писмености и ширења научне културе као најбитнијих циљева Јавног позива, ово је начин да се подрже иновативни пројекти који доприносе побољшању квалитета пројеката из области промоције науке, као и разноврсне креативне идеје које афирмишу доступност знања.

Током прошле године, финансирани су пројекти који су се кроз приче о суперхеројима бавили физиком, неки од њих били су посвећени математици, док су се други бавили медицином, биологијом, хемијом, филозофијом, историјом или језицима. Духовити називи пројеката у себи су носили и једнако забавне садржаје („Човече, научи се!“, „Дај(т)е се на знање“).

Укупна расположива средства издвојена за ову намену износе 6.500.000,00 динара, по следећој расподели:

  1. Категорија 1 – Пројекти промоције науке у научним клубовима и програми научних клубова – с тим да је максималан износ по пројекту 150.000,00 динара;
  2. Категорија 2 – Пројекти промоције науке – с тим да је максималан износ по пројекту 300.000,00 динара;
 

НАЧИН И РОК ПРИЈАВЉИВАЊА

Све релевантне информације можете преузети на линку: https://www.cpn.edu.rs/javnipoziv/. Позив је отворен од 14. 02. 2022. до 15. 03. 2023. године, до 12 часова.

Информације о Jавном позиву се могу добити путем е-поште javnipoziv@cpn.rs или на сајту: https://www.cpn.edu.rs/javnipoziv/.

 
Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar