Примери праксе Гимназије Зајечар међу најбољим примерима у Европи

Недавно је завршен пројекат STEM School Label у коме је учествовало скоро 1900 школа из целе Европе. Иза овог пројекта стајала је сарадња између организација посвећених промоцији STEM образовања (природних наука и математике) из пет европских земаља. Представник Србије у овом пројекту био је Центар за промоцију науке.

Наша школа је најпре учествовала у пилот фази овог пројекта, а потом је изабрана за школу амбасадора када су Срђан Станојевић, директор, и Младен Шљивовић наставник физике, боравили у Бриселу.

Гимназија Зајечар је једна од 7 школа које су успеле да примерима из праксе достигну виши ниво признања рада (proficient).

Недавно је пројекат у оквиру завршног извештаја објавио примере најбољих пракси у Европи, а наша школа нашла се поменута чак три пута.

У оквиру девет најбољих примера активности као први на листи поменут је боравак и сарадња наших наставника са школом у Манавгату у Турској, у оквиру Erasmus+ пројекта ”Школа будућности”.

У оквиру такозваних студија случаја наша школа је поменута као прва и друга на листи од четири студије. Као одлични примери истакнути су радоница коју је Младен Шљивовић држао на Euroguidance конференцији у Букурешту, као и радионица у оквиру Erasmus+ пројекта о коришћењу рубрика у настави.

Више о пројекту може се пронаћи на сајту

https://www.stemschoollabel.eu/
    а публикација се може преузети са
https://www.stemschoollabel.eu/documents/20182/0/STEM-School-Label-O8-Best_Practices/79e5e6f1-4998-451e-a74e-2b1887642fc5
 
Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar