ОТВОРЕН НАУЧНИ КЛУБ У ЗАЈЕЧАРУ

Научни клуб у зајечарској Гимназији отворен је у уторак, 20. децембра, а ученици и наставници, као и сви заинтересовани грађани добили су место у коме могу да се баве науком

У уторак, 20. децембра 2022. године, у Зајечару je отворен Научни клуб. Отварању у зајечарској Гимназији присуствовао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић, а поред њега, меморандум о сарадњи потписали су др Тања Аднађевић, руководитељка Сектора програмских активности Центра за промоцију науке и Срђан Станојевић, директор Гимназије Зајечар.

„Верујем да је ово заметак једне веће приче коју градимо у Зајечару и да ће се у овом клубу дешавати приче важне и за Зајечар, и за Србију“, изјавио је Бошко Ничић, градоначелник Зајечара. „Знање је богатство које вам нико не може одузети, и лепо је што талентовани ученици овде могу да размењују своје идеје. “

„Радионице, конференције, предавања, презентације, разноврсни програми, све ће то бити садржај Научног клуба“, рекао је Срђан Станојевић, директор Гимназије Зајечар. „Посебну захвалност дугујемо Граду Зајечару за подршку талентованим ученицима, који су ове године освојили чак 33 награде, а од тога 16 првих награда. Уз овај вишедимензионални, мултифункционални простор очекујемо још већа постигнућа.”

Научни клуб Зајечар, као део Гимназије Зајечар, замишљен је као место сусрета деце, ученика, студената, наставника, научника и грађана са науком и технологијом.

Заинтересовани ученици, поред редовног школског програма, овде имају прилику да се сусретну са иновативним и новим приступима учењу и овладају научном методологијом. У овом простору, сви заинтересовани за науку и технологију имају прилику да се упознају, размењују искуства, дискутују о научним темама и тако проширују знања и усвајају примењиво знање и развијају функционалну писменост у научном домену.

У клубу ће се одржавати разноврсни научнопопуларни догађаји: дебате, изложбе, конференције, предавања, презентације, пројекције, радионице, семинари, састанци, као и неформална окупљања на којима се разговара о темама из области науке и технологије. Чланство у клубу је добровољно и бесплатно.

Научни клубови су иницијатива Центра за промоцију науке, а тренутно је активно 14 клубова широм Србије.

 
Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar