Нови пројекат Гимназије – Girls can do IT

Гимназија Зајечар покреће нови пројекат, овог пута, намењен ученицама. У склопу пројекта Girls can do IT ученице одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику одржаће курс програмирања за ученице основних школа из Зајечара.

До идеје за овај пројекат наше ученице дошле су након што су приметиле да се девојчице нерадо окрећу ка избору занимања у информатичким смеровима. У жељи да разбију ову предрасуду дошле су до идеје о курсу који ће бити намењен ученицама седмог и осмог разреда, а које би оне саме водиле. На тај начин, кроз вршњачку едукацију, успеле би да охрабре већи број девојака да наставе своје школовање у неком од ИТ смерова.

Током јануара ученице Гимназије похађаће неколико обука како би постале вршњачки едукатори, а сам курс ће бити доступан ученицама осмог и седмог разреда од фебруара месеца 2022. године.

Гимназија Зајечар поздравља ову иницијативу наших ученица: Анђеле Милосављевић, Марије Стојановић, Марије Станојевић и Ање Петровић и жели им пуно успеха.

Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar