Лазар Станојевић

Рођен сам 6.4.2001. године у Зајечару.  Завршио сам основну школу  ”Ђура Јакшић” као носилац Вукове дипломе. У основној школи такмичио сам се из математике, физике и техничког образовања. Учествовао сам на републичким такмичењима из физике и техничког образовања.

Гимназију, природно-математички смер,  уписао сам 2015. године. Ученик сам одељења IV4.

У првој години учествовао сам на републичком такмичењу из физике, где сам освојио похвалу. Такмичио сам се из математике и био други на окружном такмичењу.

У другој години сам се такмичио из физике – прво место на окружном такмичењу, из математике – прво место на окружном такмичењу и учествовао сам на  републичком математичком такмичењу Архимедес где сам освојио трећу награду у појединачној конкуренцији, а екипа је такође освојила трећу награду.

У трећој години сам се такмичио из физике и математике, из математике – прво место на окружном такмичењу и учествовао сам на републичком такмичењу и републичком такмичењу Архимедес, где је екипа освојила похвалу.

У четвртој години сам се такмичио из математике, освојио  прво место на окружном такмичењу,  учествовао сам на републичком такмичењу где сам освојио трећу награду и очекујем да будем ослобођен пријемног испита за упис на факултет. Планирам да упишем И смер (програмирање) на Математичком факултету у Београду. Учествовао сам и на републичком такмичењу Архимедес и освојио 3. награду, а екипа је такође освојила 3. награду.

Представљао сам школу на математичким такмичењима у Бугарској (Видин) где сам освојио сребрну медаљу у трећој години. Представљао сам школу на такмичењу из математике организованом поводом 180 година Гимназије Зајечар, где су гостовале екипе из Румуније, Бугарске и гимназије из Србије које имају специјализована математичка одељења из Крагујевца, Ивањице, Чачка  и Шапца. Ту смо освојили бронзану медаљу као екипа. Представљао сам школу на таквом такмичењу поводом 180 година гимназије у Шапцу.

Школу представљам и на спортским такмичењима. Активно сам тренирао одбојку до почетка 2019. године. Тренирао сам за Одбојкашки клуб Тимок, играм у одбојкашком тиму школе, био сам и у кошаркашком тиму када смо нашу школу представљали у Бугарској. У четвртој години био сам капитен одбојкашког тима. Освојили смо 1. место на окружном такмичењу и 3. место на међуокружном. Планирам да тренирам одбојку и у Београду.

У трећој и четвртој години учествовао сам на екипном, републичком такмичењу из информатике које организује Математички факултет у Београду, где смо остварили запажене резултате, освојили смо шесто и дванаесто место.

Добитник сам државне стипендије за надарене ученике, за коју је осим освојене награде потребно проћи тестирање које садржи тест интелигенције и опште културе.

У току школовања учествовао сам сваке године на математичком такмичењу „Кенгур без граница“ и на информатичком такмичењу „Дабар“.

Добитник сам награде из Фонда мајора Цоловића.

Школу сам завршио са свим петицама, очекује ме матурски испит и верујем да ћу бити носилац „Вукове“  дипломе.

Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar