Крајова 2018.

У оквиру пројекта „ Заједно можемо имати боље образовање“  у коме су партнери  Гимназија Зајечар и Mihai Viteazul Secondary School Craiova у Румунији десет ученика друге и треће године наше школе и психолог школе Драгана Петровић били су гости румунске школе од 29.5. до 31.5.2018. године.

Дружење са ученицима и колегама школе Мihai Viteazul је било јако  пријатно, обишли смо њихову школу и упознали се са системом рада и специфичностима румунског образовног система. У време нашег боравка школа је имала недељу  школе без редовне наставе али са ваннаставним активностима, што је добра идеја за новину у нашем школском систему. Наши ученици су са ученицима ове школе одиграли пријатељске утакмице у кошарци и одбојци.

Наши ученици су у овом лепом граду имали прилику да посете  Природњачки музеј у коме су у планетаријуму гледали видео 3Д пројекцију о стварању свемира, упознали се са биљним и животињаским светом регије Олтениа , којој припада Крајова, сликали се поред макета вулкана и планета, прошли кроз вештачку пећину пуну висећих украса.  У прелепом дворцу у центру града је смештен Музеј уметности у коме су се упознали са сликарским и вајарским стваралаштвом најпознатијих румунских уметника. Наши ученици су били гости Економског факултета,  Медицинског, Стоматолошког и Фармацеутског факултета. Представници ових факултета су упознали наше ученике са историјом факултета, смеровима и условима студирања. Јак утисак је оставио парк Nicolae Romanescu у центру града који се простире на више хектара земље и који нам је пружио пријатну шетњу кроз шуму, поред језера и зоолошког врта.

Захваљујемо нашим домаћинима на пријатном боравку и надамо се даљем развоју пројекта и размени идеја.

 
Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar