Stem hiking tour in Zaječar

Stem Alliance, evropska organizacija koja spaja ministarstva obrazovanja i zainteresovane strane u obrazovanju, na nedavnom konkursu sa ciljem promocije nauke, matematike i informatike, nagradila je aktivnost ,,Stem hiking tour in Zaječar” tima za karijerno vođenje Gimnazije u Zaječaru kao jednu od najboljih u Evropi.
Na konkurs se prijavilo preko 120 nastavnika iz cele Evrope, a među 10 nagrađenih aktivnosti nalaze se čak 3 iz Srbije.
,,Stem hiking tour in Zaječar” zamišljena je kao celodnevna aktivnost u kojoj učenici treće i četvrte godine obilaze buduće potencijalne poslodavce i u razgovoru sa profesionalcima iz oblasti nauke, tehnologije, matematike i informatike, pričaju o izazovima, potrebama i mogućnostima njihovih zanimanja.
Akcenat je stavljen i na mikro i na makro firme pa su tako učenici Gimnazije imali priliku da u jednom danu posete i Zaječarsku pivaru i mikro pivaru Beer cuz, ali i Raal speakers, radionicu zvučnika i Lady Emily, radionicu sapuna. Na svakoj od lokacija domaćini su objašnjavali svoje zanimanje, značaj pojedinih predmeta iz škole, kao i gde oni vide budućnost u svojoj profesiji. Ceremonija dodele nagrada biće održana u Briselu.
Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar