Queen

Свако ко је чуо за бенд Queen вероватно зна за неколико њихових хитова као што су: „We Will Rock You” , „We Are the Champions“,  „Another One Bites the Dust” , „Bohemian Rhapsody” …

Британски рок бенд формиран је 1970. године. Прва четворица која су основала бенд су Freddie Mercury,  Brian MayRoger Taylor и John Deacon. Пре оснивања бенда May и Taylor су заједно свирали у бенду  „Smile“, а један од фанова тог бенда био је и  Freddie. Deacon им се придружио 1971. године пре него што су објавили свој први албум 1973. године. Brian May је био гитариста бенда и текстописац, бавио се и астрофизиком. У својим тинејџерским данима је своју прву гитару направио са својим оцем. Први албум бенда Queen се није добро показао, за разлику од њиховог другог албума који се појавио неколико година касније и са којим је Queen израстао у рок атракцију. Freddie Mercury, певач бенда, остао је упамћен по свом гласу и енергичним наступима на концертима. Нажалост, преминуо је од  je HIV-a 24. новембра  1991. године.

            Песма Bohemian Rhapsody је 2002. године проглашена за омиљени хит свих времена у анкети коју је спровео  British Hit Singles & Albums. Анкетом из 2005. године оцењено је да је њихов наступ на  Live Aid-u  најбољи уживо наступ у историји. Queen је 2007. године изабран за највећи британски бенд у историји од стране слушалаца  BBC Radio 1.

   Нису свима песме овог бенда на плејлисти, али они који их слушају знају да њихове песме не могу да досаде. Бенд са оваквим достигнућима остаје упамћен по имену, хитовима који се и данас слушају и који враћају људе у младост. Можда ће нека њихова песма оставити дуготрајан утицај и на вас.

                                                                                                 Марија Стојановић II4

 
Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar