Milan Antonović

antonovic  
  Ja sam Milan Antonović. Rođen sam 22. oktobra 1995. godine.  Išao sam u osnovnu školu  „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru i nosilac sam Vukove diplome za osnovnu školu. Od kad sam bio mali u meni se budila velika ljubav ka učenju i nauci. Najveću ljubav sam gajio prema istoriji i biologiji, koja se do dan danas zadržala i dalje cveta. Sada sam učenik 4. razreda prirodno-matematičkog smera u Gimnaziji. Prethodne tri godine imao sam uvek odličan uspeh (5,00) i pored toga išao sam na takmičenja iz matematike i biologije.
  Počev od prvog razreda srednje škole polaznik sam seminara u Istraživačkoj stanici Petni-ca. U prvom razredu bio sam polaznik seminara društvenih nauka i istorije. Tad sam pisao moj prvi naučno istraživački rad o putujućem pozorištu Zaječara. Od druge godine sam polaznik seminara biologije.  Ove godine sam postavio i uspešno objavio moj prvi naučno-istraživački projekat iz oblasti biologije o efektima cinka na rast, sadržaj fosfata i fotosintetičkih pigmenata graška (Pisum sativum L).  Sa mojim projektom sam  u novembru 2013. godine pozvan na konferenciju Istraživačke stanice Petnica pod nazivom  ,,Korak u nauku”. Moje istraživanje biće objavljeno ove godine u naučnom časopisu Petnička sveska. Povodom uspeha na takmičenjima i radu u Petnici učestvovao sam na nekoliko radio i TV emisija.
  U slobodno vreme volim da se viđam sa prijateljima, čitam horor romane i slušam muziku. Volim da slušam Ex-Yu, pop i klasičnu muziku.
  Ne volim mnogo da razmišljam o budućnosti, ali ipak vidim sebe kao ludog naučnika u nekoj velikoj laboratoriji. Volim biologiju, posebno molekularnu biologiju, biologiju razvića i genetiku i želim se ozbiljno time baviti u životu, to je makar sigurno. Upisaću biološki fakultet,  smer molekularna biologija i fiziologija.
Istakao bih sledeća takmičenja i nagrade:  
 1. mesto  na republičkom takmičenju iz istorije u sedmom razredu 2009.godine
Nagrada grada Zaječara 2010. godine
 1. mesto na republičkom takmičenju iz biologije u drugom razredu 2012. godine
Nagrada Hemofarma iz Vršca i Fonda za mlade talente iz Beograda
 1. mesto na republičkom takmičenju iz biologije u trećem razredu 2013. godine
Nagrada  Majora Colovića 2014. godine
Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar