Посета наставника из Шведске

У периоду од недеље 8.9.2019. до петка 13.9.2019. године имали смо задовољство и част да угостимо двоје наставника из Ветланде, из гимназије Њудунгсгyмнасиест. Сарадња, која је започета маја месеца ове године, између наше две гимназије, из Зајечара и града у Шведској, настављена је ових дана. Гости су из Малмеа стигли у Ниш и искористили прилику да упознају овај град, а увече допутовали у Зајечар. Присуствовали су часовима наставе у нашој школи, обишли Ромулијану, Ртањ, Сокобању, Књажевац, а у повратку и наш главни град – Београд. У Зајечару су посетили и Народни музеј, Радул-бегов конак, Техничку, Медицинску и Економско-трговинску школу, обишли Попову плажу, Краљевицу и присуствовали радионици у Гимназији.

Надамо се да су Margaretha Malgorzata Niklasson и Stefan Karlsson понели лепе утиске из Зајечара и Србије.

Маргарета предаје у средњој школи енглески, шведски и предмет светске религије, а Стефан је ауто-инжењер који предаје механичарима.

Желимо да се захвалимо и нашем Зајечарцу, Дејану Првуловићу, који је иницијатор ове сарадње, а живи и ради већ 31 годину у Шведској. Тренутно ради као тренер у школи у Ветланди.

За наредну годину, у плану је и проширење сарадње, када ће бити укључени и ученици обе гимназије.

Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar