Различитости нас уједињују

У оквиру пројекта “Различитости нас уједињују“ наша школа добила је могућност да реализује низ активности. Једна од њих је тродневна посета Сремским Карловцима у априлу 2021. године, као и да угости 4 ученика/це у фебруару 2021. Пројекат реализује Дечији центар из Зајечара уз помоћ “Европског покрета – Србија”, “ЕУ за тебе”.

  Биће одабрано 4 ученика/це.
  Пријаве се подносе од 2.11.2020.год. до 8.11.2020. год на имејл afrikamasai@gmail.com, а за додатна питања кандидати се могу обратити наставници Слађани Стојановић.

  Услови: Кандидати треба да проследе мотивационо писмо и материјал о интеркултурализму у локалној заједници у којој живе. Материјал може бити у текстуалној форми (написати мини рад о интеркултурализму до 3.000 карактера), у видео форми – снимити мини прилог о интеркултурализму у локалној зајеници, направити дигитални колаж до 6 фотографија које одражавају интеркултурализам у локалној заједници.
  Критеријуми:
 • Учесници и учеснице у размени морају бити одабрани по принципу родне равноправности (2 ученице и 2 ученика);
 • Учесници и учеснице у размени треба да буду гимназијалци који до сада нису имали прилике да обилазе одређени део Србије (део који је предвиђен за размену);
 • Треба избећи дискриминацију на основу оцена: једнака заступљеност ученика и ученица са јачим и слабијим просеком оцена;
 • Учесници и учеснице у размени морају бити мотивисани за учешће.
Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar