Радост у зајечарској Саборној цркви Пресвете Богородице

Дана 25. новембра 2023. године, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару, Његово преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион крстио је Јовану Спасић, ученицу Медицинске школе у Зајечару, и њеног брата Стефана, ученика седмог разреда ОШ „Љуба Нешић“.

Јована, ученица верске наставе Медицинске школе и трећу годину за редом волонтер Фестивала хришћанске културе (ФХК), изразила је жељу да се крсти а њена вероучитељица Анкица Голубовић је дошла на идеју да се у овако радостан догађај укључе и њени другари из одељења, али и остали ученици треће године Медицински школе и Гимназије са својим вероучитељем Миљаном Манићем. Они ове године уче о светој тајни крштења, те су уједно имали практичан час и неколико часова су марљиво вежбали како би научили да певају „Јелици во Христа“.

Јовани је кумовала Ања Петровић, ученица веронауке из Гимназије и, такође, једна од волонтера ФХК. Свету тајну крштења увеличало је појање дечијег хора зајечарске Саборне цркве, предвођеног диригентом Наташом Јовановић, којем се придружио велики број средњошколаца.

Свечаном догађају присуствовали су и ученици веронауке ОШ „Љуба Нешић“ са својом вероучитељицом Данилком Блинџов, улепшавши на тај начин дан свом другу Стефану Спасићу.

Текст: Ања Петровић, ученица III разреда Гимназије

Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar