Најбоља ученичка компанија у Србији поново долази из Гимназије Зајечар

Браво за OutMark!

У Београду је од 19. до 21. маја 2024. године одржано национално такмичење најбољих ученичких компанија, које традиционално организују Достигнућа младих у Србији.

Такмичење је окупило двадесет тимова из целе Србије који су остварили пласман на регионалним такмичењима. Екипе су током три дана имале прилику да представе своје производе, бизнис планове, али и да их представе на штанду и кроз кратке презентације пред публиком.

Екипу Гимназије Зајечар, OutMark, чиниле су: Марија Првуловић, Дуња Васиљевић, Мина Михајловић, Ленка Јовановић (I3) и Андреа Буковић (I1), као и њихов ментор, Младен Шљивовић. У току припрема помогла им је и Сања Болобан из НЦР-а. Иако најмлађе на такмичењу оне су оствариле победу захваљујући иновативној наруквици направљеној од паракорд конопца која у себи садржи додатке за преживљавање у природи.

Тиме је Гимназија Зајечар наставила низ победничких компанија који је прошле године започела екипа ЗаЧили.

Следећи корак је одлазак на европско такмичење где ће представљати Србију, а које ће бити одржано од 2. до 4. јула у Катанији.

Захваљујемо се на подршци и РАРИС-у, који је помогао приликом обуке за писање бизнис плана, али и Јовани Денчић, која је помогла девојкама да се припреме за јавни наступ.

Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar