Најбоља ученичка компанија у Србији долази из Гимназије Зајечар!

Браво за нашу ученичку компанију!

У Београду је 21, 22. и 23. маја 2023. године одржано национално такмичење ученичких компанија, које традиционално организују Достигнућа младих у Србији. Гимназију Зајечар представљали су Миа Милосављевић III3, Анђела Милосављевић III4, Марија Стојановић III4, Јован Бузаџин III3 и Павле Василијевић II4, са Младеном Шљивовићем као њиховим ментором. Поред њих компанија је имала подршку и бизнис ментора, Борка Бенина, из банке Интеза, као и Јоване Денчић, која им је помогла да увежбају наступ. Гимназија Зајечар им је захвална за сву помоћ.

Они су чинили ученички компанију ЗаЧили која се бави производњом органских биопестицида из чили паприке. Њихов производ би тако помогао произвођачима органске хране да заштите своје биљке, а уједно задрже ознаку органско.

Финале је окупило двадесет екипа из целе Србије који су током три дана имали прилике да представе свој производ на сајму, потом одговарају на питања жирија, да би на крају презентовали пред публиком.

У оштрој конкуренцији остварили су највећи успех икада за једну екипу из источне Србије, прво место и пласман на међународно такмичење ученичких компанија које ће се одржати у Истанбулу током јула месеца.

 
Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar