ДЕЛФ 2019.

У суботу, 6. априла, одржано је, по девети пут у нашој школи, полагање за диплому ДЕЛФ.

За ниво А1 полагало је 6 ученика:  три ученице првог и троје ученика другог разреда  Гимназије Зајечар – који су у групама за почетни француски језик, као и једна ученица из ОШ „Љубица Радосављевић Нада“.

За диплому нивоа А2 полагало је 9 ученика првог разреда наше школе, групе за продужни француски, 2 ученице из Економско-трговинске школе из Зајечара и 2 ученице из ОШ „Душко Радовић“, из Бора.

У спровођењу испита учествовале су професорке француског језика и лиценциране испитивачице за ДЕЛФ А нивое: Драгица Вељковић, Ивана Радичевић, Татјана Паунковић и Весна Поповић-Николић.

Шта је тачно ДЕЛФ диплома, можете видети овде.

Све гимназијалке и гимназијалци положили су испит А1 тј А2 нивоа. Дипломе им додељује Министарство просвете Републике Француске, а очекујемо их најкасније у октобру.
  • Овде можете видети њихове резултате.

Похваљујемо их све и честитамо им. Посебне похвале Марији Јовичић (82 поена) и Милошу Вучковићу (81 поен), ниво А1 – друга година учења француског, Лени Николић (78,5 поена), такође ниво А1 – пре свега зато што је ове јесени почела да учи француски језик, као и Вуку Стефановићу који је положио А2 ниво са 88,5 поена.

Podeli:

Trackback from your site.

Ostavite komentar